Malzemeler :
250gr sarma yaprağı (ılık sudan geçirilmiş), 500 gr pirinç, 500 gr soğan, 1 demet maydanoz, 1 yemek kaşığı nane, 2 çay kaşığı karabiber, 3 çay kaşığı yenibahar, 10 gr dolmalık üzüm, 60 gr çam fıstığı, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı zaytinyağı, 1/2 bardak su, 2 yemek kaşığı limon suyu.
Soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanmış pirinç ve çam fıstığı katılarak biraz daha kavrulur. Baharatlar ilave edilerek yarım bardak su konur. Ağzı kapatılarak suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Önceden ılık sudan geçirilmiş yapraklar sıkılarak suyu süzülür.
Yaprak içine yeterince malzeme konularak sıkı bir şekilde sarılır. Önceden tencerenin dibine serdiğimiz yapraklar üzerine dolmalar sıkıca ve düzgün bir şekilde dizilir. Üzerine uygun ağırlıkta bir tabak ters olarak yerleştirdikten sonra yeterince su ilave edilerek orta ateşte pişirilir.